Зустріч здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 053 Психологія

5 жовтня 2022

Згідно положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 11 липня 2019 року № 977 для забезпечення і контролю якості підготовки здобувачів вищої освіти в межах окремої освітньої програми на факультеті соціальної та психологічної освіти була проведена зустріч здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 053 Психологія з гарантом освітньої програми «Психологія» доцентом Шеленковою Н.Л.

Під час заходу було розглянуто освітньо-професійну програму із спеціальності, права й обов’язки учасників освітнього процесу відповідно до Закону України «Про вищу освіту». Були озвучені питання, що стосувалися мети та орієнтації освітньої програми, придатності випускників до працевлаштування та можливостей подальшого навчання, національної та міжнародної академічної кредитної мобільності, програмні компетентності та програмні результати навчання. Також було розглянуто характеристику та структурно-логічну схему обов’язкових компонент та форми атестації здобувачів.

Особливу увагу гарант приділила питанню щодо можливості здобувачів брати активну участь у покращенні та вдосконаленні освітньої програми шляхом внесення пропозицій та участі у анкетуваннях.

Однією з важливих і відповідальних науково-дослідницьких завдань, які мають виконувати здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 053 Психологія у підготовці до випускної атестації є проведення теоретичного та емпіричного дослідження у випускній кваліфікаційній роботі, яка має на меті виявити самостійність та новаторський підхід у розвʼязанні фахових завдань, повʼязаних з психологічними особливостями, з якими зустрічається сучасна людина. Тож, доценти кафедри Діхтяренко С.Ю. та Данилевич Л.А. ознайомили здобувачів з особливостями підготовки випускних кваліфікаційних робіт, що регулюється «Положенням про випускні кваліфікаційні роботи в УДПУ імені Павла Тичини», «Положенням про організацію освітнього процесу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини», «Положенням про Європейську кредитно-трансферну систему навчання в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини», «Положенням про порядок створення та організацію роботи Екзаменаційної комісії» та іншими нормативно-правовими актами.


Фото новини: