АСПІРАНТИ ФАКУЛЬТЕТУ – ДОСЛІДНИКИ І ПРАКТИКИ

13 березня 2023

9 лютого 2023 року аспірантка Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Марія Моторна (ОНП «Соціальна робота»), яка працює провідним методистом з нематеріальної культурної спадщини Вінницького обласного центу народної творчості, взяла участь у семінарі-практикумі працівників культури Шаргородської Територіальної громади.

Мета заходу – розвиток волонтерства в громаді, на Вінниччині, об’єднання зусиль працівників галузі культури, працівників бібліотек та закладів вищої освіти,  залучення молоді до суспільно корисних справ.

На думу Марії, волонтерство – річ, закладена у ДНК українця, що допомагає сучасній  молодій людині стати більш відповідальним, побачити, що відбувається навколо, допомогти тим, хто поруч, і, зрештою, побудувати той світ, який вона хоче бачити. В сучасних реаліях є чимало способів реалізувати свій потенціал саме через допомогу іншим, через проведення заходів, майстер-класів, симпозіумів та ін.

Підсумком роботи семінару стали звіти про волонтерську діяльність працівників галузі культури та спільно укладена резолюція про заходи щодо розвитку та популяризації волонтерської діяльності; поширення інформації про волонтерську діяльність серед молоді.


Фото новини: