ЛЕКЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ НА ТЕМУ : “ГЕНЕТИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИ РОЗУМОВІЙ ВІДСТАЛОСТІ”

20 березня 2023

Кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри психології Гуртовенко Наталією Вікторівною, було проведено лекційне заняття на тему «Генетичні дослідження при розумовій відсталості» в межах вивчення дисципліни «Генетична психологія». Лекційне заняття проводилося для здобувачів вищої освіти факультету соціальної та психологічної освіти в дистанційному синхронному режимі з використанням платформи Google Meet ( гр. Р/21).

Дисципліна «Генетична психологія» належить до вибіркових дисциплін підготовки здобувачів ОС  «бакалавр» освітньо-професійної програми Соціальна робота (Соціально-психологічне консультування). Під час лекційного заняття обговорювалися фактори ризику виникнення психічних розладів, а саме розумової відсталості, олігофренії, аутизму, гіперактивності, шизофренії, хвороби Альцгеймера, синдрому Дауна та ін. Здобувачі освіти активно обговорювали в формі дискусії проблемні питання нездатності до навчання та методи корекції таких проявів, використовуючи набуті знання при вивченні нормативних дисциплін.

В результаті проведеного заняття здобувачі поглибили знання щодо природи виникнення психічних розладів, а також використання методів профілактики для запобігання можливих відхилень у психічному розвитку та порушень поведінки.


Фото новини: