Відбувся семінар-нарада з профорієнтації

3 квітня 2023

31 березня 2023 року відбувся семінар-нарада членів ради навчально-методичного кабінету з профорієнтації Гайворонського МРЦ на тему: «Шляхи і методи здійснення професійної орієнтації учнівської молоді освітніх закладів Гайворонської міської ради в умовах розгортання роботи і становлення нової української школи» співорганізаторами якого є факультет соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Із вступним словом до присутніх виступив Іван Мудрий, методист МРЦ з питань профорієнтації, ветеран педагогічної праці Гайворонщини.

Виголосила вступне слово Оксана Олексіївна Кравченка, доктор педагогічних наук, професор, декан факультету соціальної та психологічної освіти, яка зазначила, що профорієнтаційна робота – один із головних аспектів виховної роботи, спрямований на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. Така робота організовується з урахуванням вікових та індивідуально-психологічних особливостей учнів, їхні нахилів, інтересів, задатків та готовності до певних видів діяльності й рівня сформованості учнівського колективу.

З доповіддю виступила Олена Поліщук, доктор філософії, викладач кафедри психології, координатор Центру психологічного консультування та тренінгових технологій «Інсайт» на тему: «Які думки заважають у виборі професії: практичний розбір». Було обговорено 7 думок, що заважають у виборі професії старшокласникам, а також запропонована вправа «Складання пазла», яка є ефективною під час здійснення профорієнтаційної роботи.

Було цікаво знайомитися з досвідом проведення профорієнтаційної роботи педагогічних колективів освітніх закладів та обговорювати питання спільної роботи із закладами вищої освіти по забезпеченню професійної орієнтації старшокласників на успішний вибір професії.

Особливо приємно відзначити блискучу професійну діяльність випускників факультету, зокрема Вікторії Форостяної, яка була модератором наради-семінару та доповідала за підсумками практичної діяльності у закладі освіти.

На завершення начальник відділу освіти, молоді та спорту Гайворонської міської ради  Лемець Лариса Олексіївна, зазначила, що винятково вирішальне значення має виховна робота, яку ведуть педколективи освітніх закладів з учнями по привиттю їм високих моральних якостей, беззавітної відданості справі, яку здійснює український народ, захищаючи суверенність і незалежність своєї держави. Саме у вирішенні цих питань особливе місце належить професійній орієнтації підростаючої зміни.

Таким чином, проведений спільний семінар – нарада між представниками освітніх закладів став ще одним кроком для покращення профорієнтаційної роботи та розширенням напрямів співпраці, оскільки правильна профорієнтація молоді зі шкільної парти має вагомий вплив на вибір майбутнього професійного життя.

 

Висловлюємо щиру вдячність за запрошення долучитися до семінару-наради.


Фото новини: