Підвищення кваліфікації соціальних працівників, соціальних педагогів та асистентів учителів з інклюзивного навчання

15 березня 2024

На факультеті соціальної та психологічної освіти з «04» березня 2024  р. по «08» березня 2024 р. підвищення кваліфікації пройшли педагогічні працівники закладів освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота.

Темою курсів стало «Запобігання виникненню професійного вигорання фахівців в умовах інклюзивної освіти», напрямом: ««Інноваційні технології в діяльності соціального працівника, соціального педагога та асистента вчителя з інклюзивного навчання».

Тривалість курсів становило 30 год. або один кредит ЄКТС.

Програма курсів передбачала формування знань, умінь та практичних навичок щодо ефективних способів запобігання та протидії виникненню професійного вигорання фахівців в умовах інклюзивної освіти.

В результаті навчання слухачі удосконалили   здатності:

– підтримувати позитивний емоційний стан в колективі та забезпечувати психологічну підтримку співробітникам, забезпечувати профілактику їхнього емоційного вигорання;

– виконувати професійну діяльність згідно з етичними вимогами соціальної роботи та особливостями фізичного й емоційного стану отримувачів педагогічних та соціальних послуг;

– налагоджувати соціальну взаємодію, співробітництво, управляти різнобічною комунікацією, попереджати та розв’язувати конфлікти.

Проведення навчальних занять здійснювалося кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Ісаченко Вікторією Павлівною.

Адміністративно-розпорядчу діяльність курсів забезпечено кандидатом педагогічних наук, доцентом, завідувачем  кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Албул Іриною Володимирівною.