Лекція виконавчого директора українського культурного фонду Владислава Берковського

22 березня 2024

21 березня 2024 р. відбулася гостьова лекція з виконавчим директором УКФ кандидатом історичних наук Владиславом Берковським.

Владислав Берковський – історик, архівіст, який очолює УКФ з 2021 р., прочитав здобувачам освіти, аспірантам та науково-педагогічним працівникам Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини лекцію «УКФ – державний оператор культурного розвитку України та перспективи розвитку України».

Слухацька аудиторія, яку склали представники факультету соціальної та психологічної освіти, історичного факультету, факультету філології та журналістики, факультету початкової освіти, факультету мистецтв, дізналася про специфіку діяльності УКФ та його місію в розвитку культури України на сучасному етапі.

Владислав Берковський докладно розповів про грантові програми УКФ, детально представив такі програми як «Культурна спадщина», «Культура. Регіони», «Відновлення культурно-мистецької діяльності», «Культура без бар’єрів» та «Стипендії». Лектор висвітлив специфіку складання грантової заявки, а також навів приклади вже реалізованих проєктів. Особливу зацікавленість студентів викликала можливість складання індивідуальної заявки на отримання стипендії для реалізації культурно-мистецького проєкту. Запитання від аудиторії стосувалися, як заповнення проєктної документації, так і процесу реалізації проєктів. Інформація про програми УКФ буде корисною для здобувачів вищої освіти усіх спеціальностей: майбутніх соціальних працівників, психологів, педагогів, музикантів, хореографів та художників, істориків, філологів, журналістів.

Зустріч відбувалася у змішаному форматі: в аудиторії та транслювалася ч/з Google Meet. Модератор – проф. Ігор Кривошея.