Захист виробничої практики здобувачами ОП «Психологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти

19 травня 2024

     Виробнича практика є невід’ємною складовою освітнього процесу в Університеті та посідає центральне місце у підготовці здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Студенти магістратури в період практики закріплюють та поглиблюють теоретичні знання, отримані у процесі вивчення теоретичних дисциплін; формують практичні навички діяльності психолога в умовах інклюзивного середовища та формують знання з реабілітаційної психології. Крім того, виробнича практика, є важливим етапом у підготовці до написання випускної кваліфікаційної роботи, оскільки дозволяє накопичувати досвід застосування прикладних психологічних знань, аналізу та інтерпретації психологічних явищ в специфічних умовах навчально-виховного процесу.

     Згідно з графіком навчання виробнича практика магістрів спеціальності 053 Психологія (ОП «Психологія») заочної форми навчання  (163, 164, 165, 166 групи) тривала з 5 лютого по 17 березня 2024 року. Результати проходження практики студенти висвітлили в своїх звітах та підтвердили рівень своєї практичної підготовки під час їх захисту на підсумковій конференції, що відбулась 17 травня 2024 року в онлайн-форматі на кафедрі психології. В складі комісії із захисту були: заступник декана з практичної підготовки доц. Дудник О.А., доц. Діхтяренко С.Ю., доц. Шеленкова Н.Л., доц. Данилевич Л.А., доц. Міщенко М.С.

     Студенти проходили практику на базі дошкільних навчальних закладів, закладів загальної середньої освіти, закладів вищої освіти І–II рівнів акредитації, навчально-реабілітаційних та інклюзивно-ресурсних центрів (за умови, що в закладі передбачено психолого-педагогічний супровід дітей з ООП), де змогли виконати всі завдання, передбачені програмою практики.  Члени комісії позитивно оцінили результати проходження виробничої практики та відмітили високу мотивованість здобувачів до здійснення майбутньої професійної діяльності.

     Вітаємо здобувачів із успішним захистом та впевнені, що здобутий практичний досвід сприятиме підвищенню готовності до психологічної діяльності в умовах сьогодення!