Лекція психолога-консультанта Клініки дружньої до молоді

22 березня 2018

16.03.2018 студенти першого курсу ФСПО прослухали лекцію психолога-консультанта Клініки дружньої до молоді Наталії Володимірівни Круглій. Студентам була надана вичерпна інформація про діяльність КДМ та види, принципи і методи роботи психолога у даній організації.

У просвітницькій діяльності працівники клініки тісно співпрацюють із закладами освіти міста (у тому числі, з УДПУ), з громадськими організаціями (зокрема благодійний фонд «Воля») та з медичними закладами. Тому і студентам першого курсу було запропоновано взяти участь у заходах КДМ в якості волонтерів.

Стосовно консультативної діяльності, фахівці клініки надають консультації з профілактики ВІЛ/СНІДу, хвороб, що передаються статевим шляхом, небажаної вагітності, наркоманії, тютюнопаління, алкоголізму. Допомагають підліткам побороти і ряд психологічних проблем (особливо у стосунках батьки-діти). Проводиться індивідуальне та сімейне консультування, тренінги (індивідуальні та групові).

У клініці молоді люди можуть отримати консультацію гінеколога, психолога, лікаря-педіатра та дерматолога. Тим, хто звертається до клініки, колектив закладу гарантує повну конфіденційність.

Також Клініка дружня до молоді пропонує охочим пройти безкоштовний аналіз на ВІЛ/СНІД.

Дана інформація ознайомила студентів першого курсу з основними принципами роботи психологів, а саме з конфіденційністю, добровільністю звернення, доступністю психолога, доброзичливістю і повагою до клієнта.