Здорове харчування запорука здорового життя

11 травня 2019

Здорове раціональне харчування – це та тема, яка десь краєм стосується кожного студента, і не тільки. Що включати в раціон, скільки раз на день потрібно харчуватися та як це все впливає на самопочуття і здоров’я в цілому?!

На базі факультету соціальної та психологічної освіти студенти 42 групи провели, для всіх бажаючих, тренінгове заняття на тему “Здорове харчування запорука здорового життя” в рамках проекту “Healthy challenge”.

Бути здоровим хоче кожен, але рідко, особливо студенти, звертають увагу на свій раціон та його вплив на організм, самопочуття та ін. Правильний сніданок, обід та вечеря – це ключ від власного здоров’я. Під час тренінгу прагнули розібратися, як і що вживають студенти, та чи задоволенні цим.

На початку було проведено тестування, що дало змогу побачити рівень обізнаності студентів стосовно свого харчування. Далі в ході роботи за смачними, але корисними солодощами досліджували вплив раціону кожного студента на його життя в чотирьох сферах (здоров’я, навчання, спілкування, майбутнє). Кожен мав змогу поділитися своїм досвідом, та ідеями стосовно здорового харчування. Мали можливість колективно створити міні-проект “Правильне харчування”, де описали сніданок, обід та вечерю в ідеальному та корисному вигляді.

Цікава й мотивуюча розповідь що стосувалася: Розуміння того, що харчуватися потрібно, і не лише 1-2 рази на день. Що воду потрібно пити за 40 хвилин до прийому їжі, або за 1-1,5 години після. Про корисні та шкідливі продукти. Що потрібно їсти активними і тим, що мало рухаються студентам. Кожен мав змогу взяти для себе щось цінне!

Студенти мали змогу пізнати та навчитися слухати свій організм з питання харчування. В свій час цікаво висловив думку Сократ: “Ми живемо не для того щоб їсти, але їмо для того, щоб жити”.

Харчуйтеся правильно! Будьте здорові! Цінуйте себе та своє життя!


Фото новини: