Дослідження про інклюзивний туризм

8 жовтня 2019

 

Студентами З/21 групи було проведенно дослідження, серед студентів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини,на тему “Інклюзивний туризм”. В дослідженні брало участь 100 студентів: 50 хлопців та 50 дівчат. Метою дослідження було дізнатися хто в цій темі орієнтується краще,хлопці чи дівчата.

 Студенти підготували такі питання для опитування:

-що таке інклюзивний туризм?

-чи спрямований цей туризм лише на осіб з інвалідністю?

-на вашу думку, чи є в нашій країні всі необхідні умови для розвитку інклюзивного туризму?

    Учасники дослідження охоче відповідали на питання. У ході дослідження було виявленно, що більшість добре орієнтувалося в даній темі.

На питання “Що таке інклюзивний туризм” 85% (40% хлопців та 45% дівчат) дали правильну відповідь і лише 15% (10% хлопців та 5% дівчат) не змогли відповісти.

На наступне питання “Чи спрямований цей туризм лише на осіб  з інвалідністю?” 95% (55%хлопців та 40% дівчат)відповіли “так” і лише 5%в (3% дівчат і 2% хлопців) почали перечисляти осіб зазначаючи не лише осіб з інвалідністю,а йосіб похилого віку та вагітних жінок.

 Якщо на попередні питання відповідали не задуммуючись то на останньому всі замислились. Після роздумів  над питанням “Чи є в нашій країні всі необхідні умови для розвитку інклюзивного туризму?” було почуто багато думок і зрештою з’ясувалося, що 40% вважають,що наша країна має всі необхідні умови для розвитку інклюзивного туризму, 45% вважають ,що цих умов немає і лише 15% довело,що умови є,але багато людей не знають про такий вид туризму, вважаючи,що це лише для осіб з інвалідністю.

Тому опираючись на відповіді отриманно такі результати дослідження: серед хлопців добре орієнтуються в даній темі 85% і лише 15%не дуже, а з дівчат 87% знають, а 13%-ні.


Фото новини: