Моніторинг доступності Тур 3. Корсунь-Шевченківський – Канів

14 вересня 2021

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини реалізується проєкт «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Основна мета проєкту є двоєдиною: по-перше, підвищення туристичної привабливості культурного потенціалу Черкащини за допомогою сучасних IT інструментів; по-друге, використання їх як засобу соціальної інтеграції людей з інвалідністю, що сприяє підвищенню життєвого потенціалу, створенню оптимальних умов соціалізації людини, підвищенню якості життя, а також зміни соціальної ситуації культурного розвитку.

Згідно завдань проєкту здійснюється дослідження туристичних маршрутів об’єктами історико-культурної спадщини Черкащини та адаптація їх до рекомендацій щодо їхньої доступності людям з інвалідністю за різними нозологіями.

Зокрема, у вересні за участі студентів факультету соціальної та психологічної освіти, в тому числі з інвалідністю, Уманської організації УТОГ та Канівською організацією осіб з інвалідністю «Відродження» відбулося дослідження маршруту історико-культурними місцями Чигиринщини.

Усі учасники активно долучилися до такого моніторингу та надали відповідні рекомендації.

Дякуємо ректору університету проф. О. І. Безлюдному та голові профкому В. І. Хитруку за сприяння у реалізації проекту та фінансову підтримку в придбанні вхідних квитків на туристичні об’єкти.


Фото новини: