Співпраця з Британською Радою

26 січня 2022
Програма стартувала в 2009 році та реалізується більше ніж у 78 країнах Близького Сходу, Північної Африки, Європи, Південної та Східної Азії, Північної та Південної Америки. Мета програма полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.
У межах програми представниками факультету було реалізовано грантовий проєкт «Вчимося разом чути та долати соціальну ізоляцію» 
Метою цього проєкту є створення платформи для вивчення та спілкування українською жестовою мовою, зокрема  в умовах пандемії COVID-19 та спричинених нею викликів. Налагодження комунікації аудиторії проєкту та залучених експертів у сферах психології, культурології, соціального забезпечення, творчості. Розвиток інклюзивного туристичного руху в Черкаській області з метою соціальної інтеграції людей з інвалідністю та вивчення історії рідного краю учнівською та студентською молоддю.
Окрім того завдяки багаторічній співпраці з Британською Радою в Україні факультет соціальної та психологічної освіти став учасником програми «Student Action».
Однією з передумов реалізації реформи вищої освіти в Україні є розвиток лідерського потенціалу студентів та здобуття ними навичок зі створення ініціатив, спрямованих на підвищення ефективності та якості навчального процесу в університетах.
Британська Рада в Україні організувала двомодульну програму розвитку лідерських компетенцій. Програма «Student Action» допомагає учасникам зміцнити власні лідерські навички у реалізації соціальних ініціатив та освоїти інструменти впливу на якість вищої освіти у своєму університеті.
За результатами програми представникам факультету вдалось вибороти грантову підтримку на реалізацію проєкту «Академічна доброчесність, як складова якості освітнього процесу в умовах ЗВО»

Метою проєкту стала пропаганда принципів академічної доброчесності в умовах ЗВО шляхом сприяння в інституційному забезпеченні та впровадженні інформаційно-технологічних засобів, зменшення відсотка запозичення та розвиток критичного мислення у студентської молоді.


Фото новини: