Розсилка для науковців №67

20 лютого 2023
Шановні науковці, вітаємо!
Сьогодні у листі нашої розсилки дізнавайтесь про Національний портал міжнародного науково-технічного співробітництва, конкурс кандидатів до Ідентифікаційного комітету з питань науки, а також про актуальні можливості для вчених.
НАЦІОНАЛЬНИЙ ПОРТАЛ МІЖНАРОДНОГО
НАУКОВО-ТЕХНІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА
Презентовано Національний портал міжнародного науково-технічного співробітництва. Це майданчик для взаємодії майбутньої мережі Національних контактних пунктів, офісу програми «Горизонт Європа» в Україні, представників та експертів від України в комітетах, відповідальних за моніторинг виконання програми «Горизонт Європа» та «Євратом», з ученими та дослідниками.
Портал сприятиме зростанню кількості українських проєктів та їхніх учасників у програмах міжнародного співробітництва завдяки інформаційному забезпеченню українських учених, інноваторів та підприємців про Рамкову програму ЄС «Горизонт Європа» та програму «Євратом», а також про інші програми міжнародного наукового та інноваційного співробітництва.
КОНКУРС ДО СКЛАДУ ІДЕНТИФІКАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ НАУКИ
МОН оголосило конкурс з відбору кандидатів до складу Ідентифікаційного комітету з питань науки. Комітет формується з вітчизняних та іноземних вчених, які мають вагомі наукові здобутки, бездоганну наукову репутацію та довіру в науковому середовищі.
Пропозиції щодо кандидатів у члени Ідентифікаційного комітету з питань науки надаються українськими та іноземними науковими установами, науковими організаціями, громадськими науковими організаціями, науковими фондами, а також міжнародними та національними радами з питань науки.
Докладно про умови конкурсу – за посиланням.
РЕЄСТРАЦІЯ НА ЖІНОЧИЙ ХАКАТОН «SHEBUILDS UKRAINE», ПРИСВЯЧЕНИЙ ПІСЛЯВОЄННІЙ ВІДБУДОВІ УКРАЇНИ
До 24 лютого відкрито реєстрацію на участь у жіночому хакатоні «SheBuilds Ukraine», який присвячено післявоєнній відбудові України.
SheBuilds Ukraine Hackathon – перший хакатон для українських студенток, організатором якого є канадська архітектурна компанія «WZMH Architects» за підтримки МОН та Посольства України в Канаді.
Захід відбуватиметься 3-5 березня в онлайн-форматі. Призовий фонд – 5000$ CAD. Деталі та реєстрація – на сайті.
ПІДТРИМКА УКРАЇНСЬКИХ ДОСЛІДНИКІВ ВІД БОЛОНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ
У зв’язку з агресією росії на території нашої держави, Болонський університет пропонує низку можливостей для дослідників та викладачів з України. Ознайомитись із пропозиціями можна на офіційному сайті Болонського університету за посиланням.
СПІВПРАЦЯ З ІНОЗЕМНИМИ НАУКОВЦЯМИ: ПЕРСОНАЛЬНІ ПРОПОЗИЦІЇ
На сайті Національного фонду досліджень України відкрито нову підрубрику «Персональні пропозиції». Відтепер там буде розміщуватися інформація від зацікавлених у підтримці українських колег іноземних науковців.
Для того, щоб українські вчені змогли самостійно зкомунікувати та розпочати співпрацю з закордонними колегами, у підрубриці будуть розміщуватись персональні пропозиції від науковців разом із усією необхідною додатковою інформацією, зокрема контактними даними.
ПРОДОВЖЕНО СТРОК ДІЇ ПРІОРИТЕТНИХ НАПРЯМІВ РОЗВИТКУ НАУКИ І ТЕХНІКИ ТА ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ
Набрав чинності Закон №2859-IX, яким внесено зміни до законів «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки» та «Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні» щодо продовження дії затверджених цими законами пріоритетних напрямів на 2023 рік.
Реалізація акта дозволить продовжити фінансування у 2023 році розпочатих у попередні роки наукових досліджень і науково-технічних розробок, а також уможливить проведення конкурсних відборів нових досліджень і науково-технічних розробок відповідно до затверджених пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності в Україні.
На сьогодні все! 
Нагадуємо, що якщо ви НЕ хочете отримувати цю розсилку, будь ласка, заповніть цю анкету. Якщо ж хтось із ваших колег, друзів чи знайомих також хоче отримувати цю розсилку, то вони можуть заповнити анкету за посиланням, і ми додамо їхні мейли до переліку адресатів.
З повагою
команда Міністерства освіти і науки