ПРОГРАМА Всеукраїнської науково-практичної інтернетконференції «Психологія: сучасні методики та інновації у досвіді діяльності практичного застосування»

14 квітня 2021

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Уманський державний педагогічний університет
імені Павла Тичини
Факультет соціальної та психологічної освіти
Кафедра психології
Лабораторія «Вдосконалення майстерності практичного психолога»
Київський національний торговельно-економічний університет
Центр педагогічних та психологічних досліджень
Національний університет біоресурсів і природокористування України
Гуманітарно – педагогічний факультет НУБіП України
кафедра психології гуманітарно – педагогічного факультету НУБіП України
кафедра соціальної роботи та реабілітації гуманітарно – педагогічного
факультету НУБіП України
Навчально-науковий центр виховної роботи і соціального розвитку

ПРОГРАМА
Всеукраїнської науково-практичної інтернетконференції

«Психологія: сучасні методики та
інновації у досвіді діяльності
практичного застосування»
15 квітня 2021

ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ
Кравченко Оксана Олексіївна – доктор педагогічних наук, професор, декан
факультету соціальної та психологічної освіти Уманського
державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Сафін Олександр Джамільович – доктор психологічних наук, професор,
завідувач кафедри психології Уманського державного
педагогічного університету імені Павла Тичини.

Ржевський Геннадій Миколайович – кандидат психологічних наук, доцент,
доктор філософії PhD, директор Навчально-наукового центру
виховної роботи і соціального розвитку Національного
університету біоресурсів і природокористування України

Дудник Оксана Андріївна – кандидат психологічних наук, викладач кафедри
психології факультету соціальної та психологічної освіти
Уманського державного педагогічного університету імені Павла
Тичини

Станішевська Вікторія Іванівна – викладач кафедри психології факультету
соціальної та психологічної освіти Уманського державного
педагогічного університету імені Павла Тичини.

Козак Ольга Юріївна – викладач кафедри психології факультету соціальної та
психологічної освіти Уманського державного педагогічного
університету імені Павла Тичини

ПОРЯДОК РОБОТИ
ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ
ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЇ

«Психологія: сучасні методики та інновації у досвіді
діяльності практичного застосування

10:30 – 10:30 Приєднання учасників конференції
https://nules.webex.com/nules-ru/j.php?MTID=m5f71d48f25b91a830c69df85ce202f78

11:00 – 11:15 Початок роботи конференції Вітальне слово декана факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктора педагогічних наук, професора Кравченко Оксани Олексіївни.

11:15 – 12:00 Майстер-клас «Від безпорадності до власного життя» Черговий термін адаптивного карантину перейшов у локдаун. Кінцева дата – виходу із пандемії невідома. Звичні обмеження змінюються на більш жорсткі обмеження, новини у державі не втішають – і через це росте відчуття безпорадності та відчаю серед людей. Так і виникає стан атрофії волі та відсутності бажання щось робити. На майстер-класі поговоримо про почуття безпорадності – як воно виникає та що його викликає, а також виконаємо вправи, які підкажуть індивідуальні шляхи виходу із стану власної безпорадності до активного життя.

Тренер – Пасічнюк Ольга Петрівна – директорка Центру педагогічних та психологічних досліджень Київського національного торговельно-економічного університету; психологиня/екзистенційна психотерапевтка; авторка та ведуча 7 соціально-психологічних тренінгів; авторка та ведуча телепередачі «Психологія дня» на каналі «Зоряний»; співзасновниця: Міжнародного фестивалю психології «Мудрість поколінь»; студентського психологічного клубу «SAPGEN», факультативу «PSYchea». Досвід практичної діяльності – 15 років. (м. Київ)
https://nules.webex.com/nules-ru/j.php?MTID=m5f71d48f25b91a830c69df85ce202f78

12:15 – 13:15 Майстер-клас «Подорож у пошуках власних ресурсів» В цей непростий час, що доводиться нам переживати, ми часто відчуваємо страх, тривогу, безсилля в ситуації, що склалася. Переживаємо стрес. Проте наявність внутрішніх та зовнішніх ресурсів можуть посилювати спроможність людини адаптуватися та долати негаразди, що виникають в результаті стресогенних подій. На майстер-класі ми спробуємо дослідити на що я можу спиратися, що може надавати мені сили впоратися з різними стресорами, що мене оточують. Для участі у майстер-класі слід мати при собі папір А4, олівці.

Тренер – Нікітенко Ганна Олегівна – кандидат психологічних наук, практикуючий психолог; гештальтерапевт; психолог проєкту корпоративного наставництва; психолог проєкту – програма соціалізації та психологічної адаптації вихованців інтернатів «Крок за кроком»; авторка та ведуча соціальнопсихологічніх тренінгів, терапевтичних груп, психологічних ігор, комунікативного клубу для підлітків «FreeOfGadget». Досвід практичної діяльності – 11 років. (м. Херсон)
https://nules.webex.com/nules-ru/j.php?MTID=m5f71d48f25b91a830c69df85ce202f78

14:00 – 15:00 Майстер-клас «Мій оптимум «Те, що залишається позаду і те, що чекає нас попереду – суттєві дрібниці в порівнянні з тим, що приховано в середині нас».
Олівер Холмс На майстер-класі ви зможете ознайомитись із поняттям власного оптимуму, зорієнтуватись у техніці життєвих виборів та мінімізацій прокрастинаційних станів особистості, отримати чек-лист для професійного використання даних психотехнік.

Тренер – Лівандовська Інна Антонівна – психолог вищої категорії, викладач кафедри психології Уманського державного педагогічного університету імені Павла
Тичини Коло інтересів: організація та методика соціально-психологічного тренінгу, основи психотренінгу. Досвід практичної діяльності – 18 років. (м. Умань)
https://nules.webex.com/nules-ru/j.php?MTID=m5f71d48f25b91a830c69df85ce202f78

16:30 – 18:00 Майстер-клас «Індивідуальна Транссистемна Психологія: теоретичні аспекти і практичне застосування» ІТП є поєднанням різноманітних моделей мислення і концепцій різних шкіл, «ящиком з інструментами» для практичної роботи з пацієнтом, його індивідуальною констеляцією та тою ж мірою індивідуальною проблематикою. Цей «ящик з інструментами» складається з приблизно двох десятків різних моделей мислення, частина яких знаходить успішне застосування на практиці вже десятиліттями.

Тренер – Ханс-Вольфф Граф, німецький педагог, практичний психолог із 47-річним досвідом роботи, засновник школи ІТП (м.Мюнхен) Асистент-перекладач: Анастасія Сидоренко, віце-президент ГО «АнтропосУкраїна – для дітей цього світу» Zoom-Meeting beitreten

https://lmumunich.zoom.us/j/7695619176?pwd=cUpiUDZlRUIwS2FRUkJtWU5IRTRQQT09

ідентиіфкатор конференції 769 561 9176

код доступу 497378

За результатами роботи Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції «Психологія: сучасні методики та інновації у досвіді діяльності практичного застосування» буде виданий електронний збірник матеріалів, що буде розміщений на web-сторінці за адресою: https://fspo.udpu.edu.ua/kafedra-psykholohii через 14 днів після дати проведення конференції

Програма Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції Психологія сучасні методики та інновації у досвіді діяльності практичного застосування